User Tag List

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 25

Thread: 7.5mpg wtf!!!! Help!

  1. #1
    GSM2 declfier's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Norfolk
    Posts
    61

    Branch
    Navy
    Status
    Serving
    Served
    2004 to Present

    Closest Installation

    NAB Little Creek
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default 7.5mpg wtf!!!! Help!

    Ok i know that jeeps don't really get great MPGs... but i shouldn't be getting 7.5mpg.. i can't figure this out.. she sounds fine.. runs fine.. and it gets about 110 miles to the tank.. this shit isn't right.. any ideas??

  2. #2
    Administrator korisu56's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Ft Gordon
    Posts
    11,020

    Branch
    Army
    Status
    Serving
    Served
    2003 to Present

    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Engine, transmission, gears, tire size, etc. Need a lot more info for us to actually help.

  3. #3
    JEEPIN FOOL daddyfitz's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    pineville, louisiana
    Posts
    366

    Branch
    Army National Guard
    Status
    Serving
    Served
    1999 to Present

    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Had a similar problems years ago on a carburetored engine but it was running terribly. No power, couldn't do more than 45 and it sucked down half a tank in two miles. Turns out it was a the pcv valve. Definetly need more info though.
    WHEN THE FK DID WE GET ICE CREAM???


    MINDS ARE LIKE PARACHUTES, JUST B/C YOU LOST YOURS DOESN'T MEAN YOU CAN BORROW MINE.
    _______
    /l ,[_____],
    l---L -OlllllllO-
    ()_) ()_)--o-)_)

  4. #4
    Land Squid Jeffb_79's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Fairfax, VA
    Posts
    3,593

    Branch
    Navy
    Status
    Served
    Served
    1999 to 2010

    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Looks like you've got a YJ... fuel injected or carb'd? What size tires are you running, what trans and what gearing? Loss of power issues? Bad idle?
    Any other symptoms to go along with your bad mpg's?

  5. #5
    GSM2 declfier's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Norfolk
    Posts
    61

    Branch
    Navy
    Status
    Serving
    Served
    2004 to Present

    Closest Installation

    NAB Little Creek
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    ok its a 97 tj.. don't know the gears i just bought it..
    5spd.. 4.0 fuel injected..
    33 12.50 15's

    sorry i didn't put that much info up..

    i think i might have figured out some of the problem.. when i bought it off this dealership.. they exhaust manifold was cracked and i told them i wouldn't buy it if it wasn't fixed.. so they replaced it with an older model exhaust manifold.. and the sensors that were hooked up are no longer.. so i need to figure out what sensors i need to buy and replace with a new exhaust manifold..

    hopefully that'll fix it.. on top of this i'm doing a full tune up within the next week or so.. so we'll see..

    Oh and as far as the bad idle.. it idles at whatever RPM it wants.. i think i need to replace the throttle sensor... i dunno.

  6. #6
    Administrator korisu56's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Ft Gordon
    Posts
    11,020

    Branch
    Army
    Status
    Serving
    Served
    2003 to Present

    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Jeffb_79 View Post
    Looks like you've got a YJ... fuel injected or carb'd? What size tires are you running, what trans and what gearing? Loss of power issues? Bad idle?
    Any other symptoms to go along with your bad mpg's?
    Look at the wipers.

  7. #7
    Administrator korisu56's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Ft Gordon
    Posts
    11,020

    Branch
    Army
    Status
    Serving
    Served
    2003 to Present

    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by declfier View Post
    ok its a 97 tj.. don't know the gears i just bought it..
    5spd.. 4.0 fuel injected..
    33 12.50 15's

    sorry i didn't put that much info up..

    i think i might have figured out some of the problem.. when i bought it off this dealership.. they exhaust manifold was cracked and i told them i wouldn't buy it if it wasn't fixed.. so they replaced it with an older model exhaust manifold.. and the sensors that were hooked up are no longer.. so i need to figure out what sensors i need to buy and replace with a new exhaust manifold..

    hopefully that'll fix it.. on top of this i'm doing a full tune up within the next week or so.. so we'll see..

    Oh and as far as the bad idle.. it idles at whatever RPM it wants.. i think i need to replace the throttle sensor... i dunno.
    keep us updated.

  8. #8
    GSM2 declfier's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Norfolk
    Posts
    61

    Branch
    Navy
    Status
    Serving
    Served
    2004 to Present

    Closest Installation

    NAB Little Creek
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    will do.. thanks guys.

  9. #9
    Land Squid Jeffb_79's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Fairfax, VA
    Posts
    3,593

    Branch
    Navy
    Status
    Served
    Served
    1999 to 2010

    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by declfier View Post
    ok its a 97 tj.. don't know the gears i just bought it..
    5spd.. 4.0 fuel injected..
    33 12.50 15's

    sorry i didn't put that much info up..

    i think i might have figured out some of the problem.. when i bought it off this dealership.. they exhaust manifold was cracked and i told them i wouldn't buy it if it wasn't fixed.. so they replaced it with an older model exhaust manifold.. and the sensors that were hooked up are no longer.. so i need to figure out what sensors i need to buy and replace with a new exhaust manifold..

    hopefully that'll fix it.. on top of this i'm doing a full tune up within the next week or so.. so we'll see..

    Oh and as far as the bad idle.. it idles at whatever RPM it wants.. i think i need to replace the throttle sensor... i dunno.
    I'm not sure if things changed between 97 and 05..... I think I have 2 O2 sensors in my exhaust manifold. If those are missing, or not hooked up, that could be your issue.

  10. #10
    GSM2 declfier's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Norfolk
    Posts
    61

    Branch
    Navy
    Status
    Serving
    Served
    2004 to Present

    Closest Installation

    NAB Little Creek
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Jeffb_79 View Post
    I'm not sure if things changed between 97 and 05..... I think I have 2 O2 sensors in my exhaust manifold. If those are missing, or not hooked up, that could be your issue.
    missing and not hooked up lol.. its like i have an old old exhaust manifold on it.. so i'm gonna have to get the right one for it and find out which sensors i need for it..

Page 1 of 3 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the MJ Supporter Membership for a little less than $0.06 a day and get more space, 2 MJ Stickers and no banners ads. [Check it out]